Bekende eiwitdiëten

eiwitdieet vergelijkenHet eiwitdieet is in Nederland een van de meest populaire diëten van dit moment. Eiwitdiëten zorgen er voor dat mensen snel en makkelijk af kunnen vallen, zonder dat het ze al teveel moeite kost. In dit artikel meer informatie over eiwitdiëten en enkele bekende eiwitdiëten onder de loep.

 

Wat zijn eiwitdiëten?

Een ander woord voor eiwitdieet is proteïnedieet, omdat proteïnes en eiwitten hetzelfde zijn. Eiwitten zitten in vlees, vis en bepaalde producten als zuivel en zorgen ervoor dat je als het ware vanzelf gewicht verliest. Eiwitten zijn – in tegenstelling tot vet en koolhydraten – niet makkelijk op te slaan door je lichaam en worden dus ook niet ongezet in vet. Wel kunnen ze makkelijk omgezet worden in spiermassa en vragen ze om veel energie. Daardoor val je af als je veel eiwitten eet. Sporters nuttigen eiwitten voor en na het sporten, omdat ze daardoor in spiermassa fors toe kunnen nemen. Een eiwitdieet staat bekend als een dieet:

  • Waarbij je geen hongergevoel zal ervaren, omdat eiwitten voor een vol en verzadigd gevoel zorgen;
  • Dat makkelijk te volgen is, omdat de meeste ingrediënten gewoon thuis zijn en je ook makkelijk recepten voor een dieet kunt vinden.

 

Bekende eiwitdiëten

Er zijn meerder eiwitdiëten op de markt, maar de meest bekende bespreken we hieronder. Dit zijn allemaal bewezen diëten, waarvan het effect optimaal is. Voor meer informatie is het handig om de websites van de betreffende diëten te bekijken.

1. Het dieet van dr Dukan

Pierre Dukan is een Franse arts die al in de vorige eeuw Frankrijk overviel met zijn eiwitdieet, het dr Dukan dieet. Dit dieet is gericht op het eten van meer eiwitten, omdat dit de verbranding van vet zou stimuleren. In Frankrijk is het dr Dukan dieet een van de meest gebruikte diëten en laat het andere bekende diëten ver achter zich. In Nederland en in de rest van de wereld is het dr Dukan dieet ook bekend geworden en wordt het veelvuldig gebruikt. Het Dukan dieet is erg vriendelijk in gebruik en staat je toe om veel en lekker te eten tijdens het dieet.

2. Het Vitadis Slanker Leven Plan

Het Vitadis dieet, ook wel het Slanker Leven Plan genoemd, wordt voor een groot deel gebaseerd op andere eiwitdiëten, waaronder ook het dr Dukan dieet. Maar toch geeft Vitadis op geheel eigen wijze invulling aan haar dieet, want de service en coaching zijn van een uitermate hoog niveau. Je wordt op de hoogte gehouden van je eigen vorderingen en krijgt een online coach toegewezen die – als je dat wil – jou begeleidt in het traject om slanker te worden. Ook krijg je met het Vitadis plan alle ingrediënten, recepten en veel meer nog thuisgestuurd. Je hoeft de deur er dus niet voor uit om met dit dieet af te vallen.

3. SanaSlank

SanaSlank noemt zichzelf het eerste eiwitdieet van Nederland. Hoe dat precies opgevat moet worden is niet bekend. Hoe dan ook, het eiwitdieet van SanaSlank is op basis van het eten van veel proteïnes (eiwitten), veel verse groente en een minimum aan koolhydraten en verzadigde vetten. Doordat je met dit dieet weinig koolhydraten eet gaat je lichaam op zoek naar andere energieleveranciers: opgeslagen vetten. Daardoor zul je vanzelf veel meer vet gaan verbranden. Wat echter ter discussie staat is of het SanaSlank dieet dan echt een eiwitdieet of meer een koolhydraatarm dieet is.

 

Wil jij afvallen met een eiwitdieet?

Wil jij afvallen en kun je daarbij een eiwitdieet gebruiken? Dan is dit artikel vast interessant voor je geweest. Bepaal aan de hand van de opgedane kennis en informatie welk dieet het beste bij je past. Momenteel zijn dit de meest bekende en geliefde eiwitdiëten in Nederland. Ga in ieder geval voor een dieet waarbij jij je prettig voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *