Volg jij ook een eiwitdieet?

gezond afvallen met eiwittenVandaag de dag gaan steeds meer mensen over op het gebruik van een eiwitdieet. We schreven er eerder over in dit artikel. Een eiwitdieet is een eiwitrijk dieet. Eiwitdieet gaat het erom dat je veel eiwitten eet. Eiwitten hebben namelijk een positief effect op je lichaam. Ze helpen je met het afvallen.

 

Wat is een eiwitdieet?

Zoals gezegd in de inleiding is een eiwitdieet een dieet dat uitgaat van eiwitten. Je gaat met dit dieet meer eiwitten eten. Eiwitten zitten in producten zoals vlees en vis, zuivel, groenten en fruit, bonen, en pinda’s en zaden. Door middel van deze gerechten, die je bij een eiwitdieet cadeau krijgt, leer jij gezonder te eten met meer eiwitten. De eiwitten zorgen ervoor dat hij vanzelf af kunt vallen. Van 2-6 kg per week is geen uitzondering. Het eiwitdieet is een dieet dat momenteel door meer dan 30.000 Nederlanders wordt gebruikt en met veel succes. Leer alles over het eiwitdieet en beginnen vandaag nog mee.

 

Voordelen van een eiwitdieet

Zoals gezegd heeft het eiwitdieet meerdere voordelen. Het positieve effect dat het eiwitdieet heeft op je lichaam, is dat een automatisch vet verbrandt. Hoe komt dat? Eiwitten zijn moeilijk af te breken. Ze vragen veel energie van je lichaam. Omdat je niet zoveel energie binnenkrijgt door het eten van eiwitten, spreekt je lichaam de eigen vetvoorraden aan. Opgeslagen vetten worden dus automatisch verbrand als je eiwitten eet. Dit effect is ook terug te zien bij mensen in de sportschool. Veel mensen willen daar droogtrainen. Droogtrainen betekent dat zij geen vet meer hebben over hun spieren. Zij vinden dat mooi. Om dat doel te bereiken nuttigen zij heel veel eiwitten. Een voorbeeld daarvan zijn de vele eiwitrijke shakes die zijn slikken voordat zij gaan trainen.

Een ander belangrijk voordeel van het eiwitdieet is dat ze ervoor zorgen dat je vol zit. Dit heeft geen hongerig gevoel tot gevolg en je zult tussendoor minder snel naar snacks grijpen. Je komt dus niet meer aan. Meestal heb je met een eiwitdieet genoeg aan de maaltijden die je op een dag nuttigt.

 

Afvallen met eiwitten is typisch iets van dit jaar. De afgelopen periode zijn zoveel mensen begonnen met het afvallen via eiwitten dat er sprake is van een populair dieet. Het eiwitdieet is zonder meer het meest gevolgde dieet van dit jaar. Het is een dieet waarmee mensen heel veel gewicht zijn verloren, zonder een hongergevoel te hebben ervaren. Het is zo goed als zeker dat je met een eiwitdieet blijvend afvalt. Waar vele andere diëten ervoor zorgen dat je na afloop toch ook elke gewicht komt, is dat hij eiwitdieet geen sprake van. Een eiwitdieet heeft enige overlap met het koolhydraatarme dieet. Waar je bij het koolhydraatarme dieet probeert koolhydraten te vervangen, eet je juist meer eiwitten. Het mag dus duidelijk zijn dat eiwitten een positief effect hebben op je lichaam, zeker als je van plan bent om af te vallen. Het bijkomende voordeel is dat je met de eiwitdieet zal blijven afvalt. Je zult er even aan te werken, maar het effect mag er zijn. Je kunt u tevreden zijn over je lichaam. Ben jij de volgende die gaat afvallen met een eiwitdieet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *