Zes tips om snel af te vallen

afvaltipsIn dit artikel gaan we jouw zes tips geven om snel af te vallen. Veel mensen willen namelijk snel afvallen. Gelukkig is het mogelijk om in vrij korte tijd veel te doen om gewicht te verliezen. De tips in dit artikel kun je daarbij helpen. Je kunt deze tips allemaal los uitvoeren, los van elkaar, maar het beste is natuurlijk om ze te combineren.

 

Tip één: veel sporten

Sport is een toverwoord als het aankomt op afvallen. Sport vraagt namelijk veel energie. Veel sporten helpt je dan dus ook om in korte tijd veel gewicht te verliezen. Sport werkt twee kanten op: enerzijds verlies je vet doordat je zoveel beweegt, anderzijds bouw je spiermassa op en spiermassa verbrandt weer meer vet voor jou. Goede sporten die je kunt beoefenen als je doel is om gewicht te verliezen, zijn zwemmen en krachttraining. Bij deze twee sporten gebruik je namelijk al je spieren.

 

Tip twee: volg een dieet

Een dieet kan helpen om op gepaste wijze gewicht te verliezen en af te vallen. Diëten zijn er in allerlei soorten en maten, dus er zal vast wel een dieet te verkrijgen zijn dat past bij jouw wens. Een dieet moet in de eerste plaats als passen in je levenswijze. Een dieet dat veel tijd vergt, terwijl je een drukke baan en een gezin hebt, is geen goede optie. Zoek dus naar dieet waarvan je denkt dat je het vol kan houden. Zeker in de eerste week is het vaak erg lastig om de motivatie op te brengen om een dieet te blijven volgen. Wees je hiervan bewust als je een dieet uitzoekt.

 

Tip drie: combineer dieet en sport

Een combinatie van een dieet en sporten kan nog meer helpen om af te vallen. Je kunt een sport kiezen op basis van een dieet. Er zijn diverse diëten, die zich ook richten op sporten. In dat geval zijn sport en voeding ook afgestemd. Het voordeel daarvan is dat je niet gaat compenseren. Dat gebeurt namelijk veel. Veel mensen gaan juist snoepen na het sporten en dat is niet gek. Je krijgt honger en denkt dat het goed is om ter compensatie te eten. Dat is natuurlijk niet het geval dan zal alleen maar averechts werken. Door een dieet van je sport te koppelen, kun je dit probleem voorkomen.

 

Tip vier: eet minder koolhydraten

Koolhydraten hebben een slechte uitwerking op je lichaam. Ze worden namelijk als insuline opgeslagen en dus omgezet in vet. Veel diëten gaan niet uit van koolhydraten, maar van calorieën en vet. Door minder koolhydraten te eten, zul je merken dat je vanzelf afvalt. Je kunt dit combineren met sporten. Koolhydraten zijn eenvoudig te vervangen. Ga vooral op zoek naar eiwitrijke producten. Zie ook de volgende tip.

 

Tip vijf: eet meer eiwitten

Waar koolhydraten een slechte uitwerking hebben op je lichaam, hebben de eiwitten juist een positief effect. Eiwitten zitten veel in vlees en vis. Eiwitten hebben de neiging om moeilijk afgebroken te worden, waardoor je lichaam veel energie en dus het moet verbranden om ze kwijt te raken. Daarbij hebben eiwitten de positieve eigenschap om jouw gevolgen verzadigd gevoel te geven. Je hebt dus geen honger en zal dus niet naar ongezonde tussendoortjes en snacks uitwijken als je eiwitten eet. Veel diëten zijn ook gericht op het eten van meer eiwitten, zoals een eiwitdieet. Een voorbeeld hiervan is het Atkins dieet.

 

Tip zes: verander je levenswijze

Het allerbelangrijkst is nog wel je levenswijze zoals je die nu bezigt. Je levenswijze zoals je die nu leeft, is naar alle waarschijnlijkheid de aanleiding geweest voor je huidige overgewicht en de reden dat je wil afvallen. Probeer er eens voor te zorgen dat je dat ongezonde uit je leven haalt. Ga op zoek naar een manier van gezonder leven, zonder dat dit ten koste gaat plezier. Je levenswijze kan heel leuk blijven, maar dan wel met gezonde voeding en een gezond eetpatroon.

2 thoughts on “Zes tips om snel af te vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *